Göran Svensson Bilverkstad AB
service service-and-repairsservice diagnosisservice brake-serviceservice battery-serviceservice lightsservice exhaust-systemservice tire-serviceservice diesel-serviceservice ac-serviceservice additional-heatingservice turn-off-twos

Spolning av växellåda

Vi utför spolning av bilens växellåda!

För de flesta av oss sitter det nog i ryggmärgen att bilens motorolja bör bytas regelbundet. Men alla är kanske inte lika medvetna om att även växellådsoljan behöver bytas ut med jämna mellanrum.
Det är en garant för jämnare växlingar, framför allt i det nordiska klimatet där det kalla vädret kan medföra att växlingarna ofta upplevs som ryckiga.
När du gör ett vanligt byte av växellådsolja kan dock stora mängder av den gamla oljevolymen bli kvar i växellådan.
Det innebär att avlagringar, i form av exempelvis metallspån och andra partiklar, inte försvinner.
För att få ett fullgott resultat av oljebytet bör man därför utföra en spolning av växellådan, en s.k. transmissionsflush.
Vid spolningen kan vi, med hjälp av bland annat optiska givare, se till att all olja i hela växellådan skiftas till 100 %.
Spolningen av växellådan bör göras med ett intervall på 6000 mil eller vartannat år, lite beroende på körstil och fordonstyp.
Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer!

Göran Svensson Bilverkstad AB – en bilverkstad inom Bosch Car Service

Vi är en heltäckande bilverkstad inom Bosch Car Service – den största oberoende bilverkstadskedjan i världen. Hos oss kan du få hjälp med alla typer av bilreparationer och bilservice för samtliga märken – bensin, diesel och eldrivna bilar. Våra välutbildade tekniker kan utföra diagnos och kontroll av bilens elektronik med Bosch avancerade testteknik. Vi använder bilreservdelar med Boschgaranterad kvalitet. Det innebär att du får samma kvalitet som hos din märkesverkstad och att du kör härifån med bibehållen nybilsgaranti. Välkommen till Bosch Car Service!